Кметът на Пловдив  откри в заседателната зала на общината междуинституционална

...
</TD
>Кметът на Пловдив  откри в заседателната зала на общината междуинституционална
Коментари Харесай

Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив

Кметът на Пловдив  откри в заседателната зала на общината междуинституционална среща, отдадена на съгласуваност на работата им за реализиране на бърза и ефикасна отбрана на правата и ползите на лица, потърпевши от домашно принуждение и лица, живеещи под прага на бедността, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Организатор на кръглата маса бе Адвокатска гилдия - Пловдив, със съдействието на Община Пловдив. Присъстваха още, регионален шеф на Пловдив,, областен прокурор на Пловдив,, шеф на МВР-Пловдив и други

" Темата за домашното принуждение става все по-чувствителна. Всяка еdна от институциите, събрали се през днешния ден, работни активно тази болезнена тема да бъде позволена. Община Пловдив има открити социални услуги, които оказва помощ на хората, пострадали от принуждение. Сигурен съм, че тази кръгла маса ще набележи съответни стъпки в битката против домашно принуждение ", направи приветствие кметът Димитров.

Областният шеф добави, че в случай че институциите работят дружно, то тези случаи на домашно принуждение ще бъдат сведени до минимум. 

" Много е значимо да има акция и обществото да бъде осведомено с този проблем, както и да вижда, че институциите работя. Важно е да живеем в общество, в което хората да бъдат спокойни за своя живот ", допълни Зюмбилев.

" До предходната година бяха постъпили единствено две заявки на лица, потърпевши от домашно принуждение. След подписания меморандум сред Националното бюро за правна помощ, Министерство на правораздаването, Министерство на вътрешните работи и адвокатските колегии, където има разкрити центрове за консултация към този момент са 66. Това значи, че координацията работи. По силата на този меморандум Министерство на вътрешните работи се задължи при всеки един случай, когато се откри домашно принуждение, да се обаждат в адвокатския съвет и да желаят посещаване на дежурен юрист. В тази координация адвокатът е изведен на напред във времето и е задължен да насочи жертвата към социологическа или обществена услуга " сподели Наталия Илиева, ръководител на Националното бюро за правна помощ.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР